Uw winkelwagen is leeg!

Net als Real Madrid past Portugal zich ook zonder Ronaldo aan he

11-10-2018 0
Het is niet alleen Real Madrid dat zich moet aanpassen aan het leven zonder Cristiano Ronaldo.
 
Het nationale voetbalteam van Portugal heeft ook zonder de ster vooruit te maken gehad, omdat hij een pauze neemt van de internationale plicht na zijn transfer naar Juventus en te midden van een beschuldiging van verkrachting tegen hem.
 
Ronaldo is niet meer opgeroepen voor het nationale team sinds het WK, en de Portugese voetbalfederatie heeft al gezegd dat hij later dit jaar ook niet zal worden overwogen voor aankomende internationale wedstrijden.
 
Portugal, dat in 2016 het Europees kampioenschap won voor zijn eerste grote titel, speelt donderdag in Polen in de UEFA Nations League, de derde wedstrijd zonder Ronaldo sinds het WK-toernooi in Rusland. Het team zal zondag op zondag vriendschappelijk tegenover Schotland staan.
 
"De beste ter wereld blijft de beste ter wereld, maar hij is er niet en we moeten ons concentreren op degenen die dat wel zijn," zei coach Fernando Santos van Portugal woensdag. "Ik vertrouw volledig op de spelers die hier zijn en ze zullen doorkomen voor ons."
 
Santos zei dat Ronaldo volledig toegewijd bleef aan het nationale team, nadat hij de eerste twee wedstrijden van het team na het WK had overgeslagen om uit te rusten na een druk buiten het seizoen dat zijn overstap van Real Madrid naar Juventus omvatte. Santos had gezegd dat Ronaldo zich nog steeds in de Italiaanse club vestigde en tijd nodig had om zich daarop te concentreren.
 
Vorige week gaf Santos geen details over het niet opnemen van Ronaldo in het team, omdat het besluit was genomen na een drieweggesprek tussen hem, de speler en het hoofd van de Portugese voetbalfederatie. De ploeg aankondiging kwam na het nieuws dat Ronaldo te maken heeft met een beschuldiging van verkrachting in de Verenigde Staten, hoewel Santos geen commentaar gaf op de gemoedstoestand van de speler, noch zei hij dat de beslissing iets te maken had met off-the-field kwesties.
 
Het probleem van Santos is nu hoe hij zijn team aan het werk kan krijgen zonder Ronaldo. En dat is waar Andre Silva binnenkomt.
 
De 22-jarige spits, beschouwd als de perfecte wingman voor Ronaldo in de aanval van Portugal, doet het dit jaar prima alleen. Hij was cruciaal in de openingswinst van het team tegen Italië in de Nations League vorige maand en scoorde de winnaar van de tweede helft die Portugal aan de top van Groep 3 in de nieuwste competitie van League A van Europa liet.
 
Een overwinning op donderdag verzekert Portugal nog niet van een plek in de laatste vier van de Nations League in juni, maar het zal voorkomen dat het team wordt gedegradeerd naar de second-tier League B. Portugal leidt Groep 3 met drie punten, nog twee dan zowel Polen en Italië. Italië heeft al twee keer gespeeld, verloor in Portugal en tekende tegen Polen thuis.
 
"Als we deze wedstrijd winnen, zal het een grote stap voor ons zijn", zei Santos, die woensdag 64 jaar werd en op het punt staat om zijn vierjarig jubileum bij het nationale team te vieren. "We zijn erg gemotiveerd om de laatste vier te halen."