Uw winkelwagen is leeg!

ARSENAL OVERWEGENDE ZOMERSWOOP VOOR BARCELONA'S RAFINHA ALCANTAR

31-05-2020 0
Arsenal is naar verluidt geïnteresseerd in het contracteren van de Braziliaanse international Rafinha Alcantara, die deze zomer door Barcelona wordt verkocht.
 
Volgens een rapport van de Spaanse publicatie Mundo Deportivo volgt Arsenal de middenvelder van Barcelona, ​​Rafinha Alcantara, met het oog op een zomerse vlucht voor de Braziliaan.
 
De 27-jarige Rafinha is een product van de beroemde La Masia-academie in Barcelona. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal in 2011, maar heeft zich nooit als een vaste waarde kunnen vestigen in de startende XI. Tot op heden heeft hij slechts 90 senior-optredens behaald, met 12 goals.
 
Afgelopen zomer stuurde Barcelona Rafinha uitgeleend aan collega La Liga-outfit Celta Vigo. Dit is zijn tweede tijdelijke periode bij de Galicische outfit, nadat hij de campagne van 2013-14 bij de club had doorgebracht. In de lopende campagne heeft de Braziliaan 27 keer deelgenomen aan alle competities, waarbij hij twee goals scoorde en assisteerde.
 
Celta Vigo heeft de optie om de transfer van Rafinha permanent te maken voor een bedrag van € 16 miljoen. Gezien de huidige financiële omstandigheden is dat misschien niet mogelijk voor de La Liga-club. Barcelona blijft echter vastbesloten om de 27-jarige te ontslaan, omdat ze inkomsten willen genereren om bewegingen te financieren voor hun topdoelen, waaronder Lautaro Martinez van Inter Milan.
 
Deze situatie heeft de interesse gewekt van Arsenal, die volgens het rapport al geruime tijd de middenvelder in de gaten houdt. De Gunners zullen deze zomer moeten worden uitgebreid naar hun middenveldafdeling, aangezien Dani Ceballos na afloop van zijn uitleenperiode naar Real Madrid lijkt terug te keren.
 
Bovendien zijn er vraagtekens bij de toekomst van de Duitse spelmaker Mesut Ozil, met een contract dat in 2021 afloopt. Rafinha zou daarom een ​​levensvatbaar alternatief zijn, gezien zijn vermogen om op een groot aantal posities op het middenveld te spelen en aanval.
 
Het kan echter zijn dat Arsenal te maken krijgt met concurrentie van Inter Milan om de ondertekening van de Braziliaanse international veilig te stellen. Het rapport stelt dat Barcelona ook de mogelijkheid overweegt om Rafinha te gebruiken als een makeweight in een deal om Martinez uit de Serie A-zwaargewichten te contracteren.
 
Ook de Nerazzurri staan ​​open voor een dergelijk scenario, terwijl de middenvelder er wellicht naar uitkijkt om terug te keren naar de club waar hij in 2016 zes maanden op huurbasis had.
 
Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het vrij duidelijk dat Rafinha geen toekomst heeft bij Barceloa. Het valt nu nog te bezien wat de toekomst in petto heeft voor tweevoudig afgetapte Braziliaanse international, met Arsenal, Celta Vigo en Inter Milan in de strijd om hem deze zomer te ondertekenen.